Do góry

Newsy

Pozornie niewinne nawyki kuchenne, które mogą ci zaszkodzić

6. Przecieranie blatów gąbką

Fot. 123RF/Picsel

Jak pisaliśmy w poprzednim punkcie, nie trzeba zbyt wiele wysiłku, aby zamienić gabkę do mycia naczyń w istne siedlisko bakterii. Jej struktura sprawia, że jest to niemal perfekcyjne miejsce do ich namnażania. Wyobraźcie sobie więc co się stanie, jeżeli rozetrzecie je np. po blacie kuchennym, na który następnie wyłożycie produkty niezbędne do przygotowania zdrowej sałatki. Może się okazać, że nie będzie ona wówczas już tak zdrowa. Zdecydowanie lepszym wyborem będzie zadbanie o czystość blatów np. przy pomocy papierowych ręczników lub nawilżanych, jednorazowych chusteczek.

Polub nas na Facebooku!

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7 8

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń