Smakowite nowości z kurczaka od FRoSTY

FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy.

Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych pudełkach znajdziemy trzy nowe, ciekawe produkty.

 

Fingersy to 8 panierowanych paluszków z fileta kurczaka w wyjątkowej, kukurydzianej panierce. W opakowaniu znajduje się również wygodna saszetka z sosem pomidorowym. Wystarczy upiec paluszki w piekarniku i smaczna przekąska dla całej rodziny gotowa. Przygotowanie dania zajmie jedynie 12 minut. Fingersy mają łagodny smak, chrupiącą panierkę, dlatego będą doskonałe także dla najmłodszych wielbicieli kurczaka. Zgodnie z ideą FRoSTY 100% naturalnego smaku!, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), tłuszczów utwardzonych, modyfikowanej skrobi, barwników ani aromatów.

 

 

 

Na szybki obiad doskonale sprawdzą się 200 g, soczyste filety z najlepszej jakości mięsa kurczaka z sosem w chrupiącej panierce. Chicken de lux dostępne są w dwóch wariantach do wyboru w zależności od preferencji smakowych. Filety panierowane zapieczone z sosem Pesto na bazie świeżej bazylii będą gratką dla wielbicieli kuchni śródziemnomorskiej. Osoby poszukujące bardziej zdecydowanych smaków mogą sięgnąć po filety panierowane z sosem przygotowanym na bazie dzikiego czosnku. Oba warianty Chicken de lux to doskonałe rozwiązanie, gdy nie mamy czasu na gotowanie, a zależy nam na smacznym i naturalnym posiłku - upieczenie filetów w piekarniku bez tłuszczu zajmie 20 minut.

 

Nowości FRoSTY z kurczaka dostępne są od września br. Fingersy znajdziemy w sklepowej zamrażarce w cenie ok. 8,99 zł, Chicken de lux z sosem pesto lub czosnkowym w cenie 6,99 zł.

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
7
15 min
5

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

6
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2