Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!

Co jest najbardziej „krakowskie" w smaku? Jakie nowe zjawiska, trendy, inicjatywy pojawiły się w Krakowie? Czy masz swoje propozycje, obserwacje? Weź udział w III edycji konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!” Wskaż swoje ulubione dania, atrakcje lub zjawiska kulinarne, których nie powstydziło by się żadne europejskie miasto i wygraj atrakcyjne nagrody!

III edycja konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" potrwa do 24 maja br. W tym roku można głosować w dwóch kategoriach: „Wyjątkowy produkt kulinarny" oraz „Zjawiska trendy, inicjatywy".

Celem Konkursu jest wskazanie przez internautów:
- produktów kulinarnych kupionych w krakowskich restauracjach lub innych punktach gastronomicznych, które szczególnie zapadają w pamięć ze względu na wyjątkowy smak i oryginalne miejsce

- pomysłów i fenomenów kulinarnych wnoszących nową jakość w kulinarną ofertę Krakowa.

Na zwycięzców konkursu czekają atrakcyjne nagrody: voucher na kolację w Restauracji Magnes, voucher na kolację w Restauracji Farina, zaproszenia na lunch w Amarone Ristorante, zaproszenie na Bufet Surf&Turf w Hotelu Radisson Blu, voucher na romantyczną kolację dla dwojga w Hotelu Wit Stwosz, voucher na pobyt w hotelu Wit Stwosz, bilety do Centrum Wspinaczkowego Forteca, bilety na spektakl w Teatrze Groteska, a także na koncert realizowany w ramach festiwalu Sacrum Profanum.

Konkurs składa się z dwóch etapów. Aby powalczyć o nagrody wystarczy wziąć udział przynajmniej w jednym z nich.

I etap konkursu

W I etapie konkursu od 20 kwietnia do 4 maja wystarczy wejść na stronę www.krakow.pl, wypełnić zamieszczoną tam ankietę i wskazać:
a) wybrany produkt kulinarny, miejsce jego nabycia,
b) ciekawe zjawisko lub trend w ofercie kulinarnej Krakowa.
Następnie (w kilku zdaniach) uzasadnić swój wybór oraz podać swoje dane kontaktowe.

II etap konkursu

Propozycje konkursowe wybrane z I etapu konkursu przez organizatorów wraz z laureatami z poprzednich edycji, zostaną opublikowane na strone www.krakow.pl 11 maja w formie sondy. Internauci będą mogli zagłosować na wybrany przez siebie produkt.

Te z propozycji, które w terminie od 11 do 24 maja, otrzymają najwięcej głosów przesłanych przez internautów, zostaną laureatami tegorocznej edycji Konkursu. Laureaci poprzednich edycji to: Frytki Belgijskie, Kremówka z Coctail-baru, Krakowski Kumpir, Kiełbaska z niebieskiej Nyski, Ciastko „Dzwon Zygmunta", Lody z ul. Starowiślnej 83, Sznycel olbrzym z Kompanii Kuflowej „Pod Wawelem", Torty z Galerii Tortów Artystycznych, Zapiekanka z pętli tramwajowej Bronowice Małe, Śledzie z „Ambasady Śledzia", Zapiekanki Bieńczyckie, i Zapiekanka u Endziora, Pierogi z Jadłodajni „U Stasi".

Konkurs „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" jest prowadzony w ramach 10. jubileuszowej edycji Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji 2015, której organizatorem jest Urząd Miasta Krakowa, przy współpracy z Krakowską Kongregacją Kupiecką, Krakowskim Biurem Festiwalowym i Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego.

Smaker.pl objął wydarzenie patronatem medialnym.

 

WEŹ UDZIAŁ W KONKURSIE

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

3
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2
Informacje Hash browns, czyli pożywne śniadanie na bazie ziemniaków

Ziemniaki to niezwykle uniwersalne warzywo, które można wykorzystać. Chociaż z reguły zajadamy je w wersji obiadowej, można również przemycić je do...

2
Informacje Najlepszy przepis na syrop z pędów sosny. Zrób zapasy na cały rok i pij na odporność

Miłośnicy przyrody widzą, że sosny wypuściły już pędy. To najwyższa pora, żeby dowiedzieć się, jak zrobić syrop z pędów sosny. Nie tylko pomaga wzm...

4