Produkt Roku 2014, czyli sosy do warzyw na ciepło Knorr

Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”.

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Warzywa przyrządzone z ich pomocą sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do obiadu czy sałatki. Sosy świetnie smakują z warzywami świeżymi oraz mrożonymi. Będą one niezwykle aromatyczne i nabiorą wyrazistego charakteru. Tak przyrządzone mogą skusić tych, którzy do tej pory patrzyli na warzywa sceptycznie, w tym nasze pociechy. Brokuły, kalafior, szpinak, marchewka z groszkiem - warzywa na talerzu jeszcze nigdy nie były tak smaczne!

Sos serowo-kremowy do brokułów i kalafiora Knorr z czosnkiem, cebulą, tymiankiem, kurkumą oraz gałką muszkatołową nada warzywom głęboki wyrazisty smak. Sos czosnkowo-serowy do szpinaku Knorr przyda się wszystkim tym, którzy wciąż szukają sposobu na odpowiednie przyprawienie tego „trudnego", ale jakże pysznego warzywa. Wystarczy zeszklić cebulę, zmieszać sos ze śmietaną i wszystko dodać do szpinaku. Natomiast warzywa takie jak marchewka, fasolka szparagowa, cukinia czy kalafior będą smakować najlepiej podane z Sosem ziołowo-maślanym do mieszanki warzyw Knorr. Na koniec czas na klasykę - marchewkę z groszkiem. Nikt nie lubi, gdy jest mdła i bez wyrazu. Bez najmniejszego problemu zaradzi temu Tradycyjny sos do marchewki z groszkiem Knorr, który przyrządzamy z masłem.

Sosy do warzyw na ciepło Knorr zrewolucjonizowały sposób przyrządzania warzyw - tytuł „Produkt Roku 2014" jest na to dowodem. Wyróżnienie zostało przyznane na podstawie badania przeprowadzonego przez instytut badawczy Ipsos. 5000 polskich konsumentów wzięło udział w wywiadzie internetowym, wskazując najlepsze i najbardziej innowacyjne nowości rynkowe w branży FMCG.


Poniżej dwa przepisy na pyszne warzywa na ciepło:

Kremowe brokuły z kalafiorem w sosie „trzy sery"

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

- 450 g kalafiora i brokułu (świeży bądź mrożony),

- 1 opakowanie serowo-kremowego Sosu do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora Knorr,

- 100 ml śmietany 18%,

- 120 g sera żółtego,

- 80 g niebieskiego sera pleśniowego,

- połowa sera camembert,

- pół pęczka natki pietruszki.

Przygotowanie:

1. Podzielone na różyczki świeże warzywa gotuj do miękkości. Mrożone warzywa gotuj tuż po otwarciu opakowania.

2. Śmietankę połącz z sosem Knorr i dobrze wymieszaj, dzięki czemu powstanie doskonały w smaku sos do warzyw.

3. Zetrzyj ser żółty, pozostałe sery pokrój na kawałki i dodaj do sosu.

4. Odcedź warzywa i je również dodaj do sosu. Wszystko precyzyjnie wymieszaj i gotuj przez 2 minuty. Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią danie.

Rada: Oprócz wymienionych serów do potrawy możesz dodać także trochę parmezanu.

 

Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

- 1 opakowanie szpinaku mrożonego,

- 1 opakowanie czosnkowo-serowego Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku Knorr,

- 100 g suszonych pomidorów,

- 1 średnia cebula,

- 1 opakowanie Fix Spaghetti Napoli Knorr,

- 8 gotowych naleśników,

- 300 ml śmietany 22%,

- 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie:

1. Rozmrożony szpinak odciśnij z wody. Obraną i pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj szpinak i pokrojone pomidory.

2. Sos do warzyw połącz z 200 ml śmietany, by uzyskać pyszny serowy sos do warzyw. Następnie wlej go na patelnię.

3. Na każdy z naleśników nałóż farsz. Zwiń je i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Fix Knorr połącz z 200 ml wody - w ten sposób przyrządzisz aromatyczny sos pomidorowy. Zalej nim naleśniki

4. Po wierzchu posmaruj potrawę pozostałą śmietaną i posyp ją startym serem żółtym. Zapiekaj danie przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Rada: Nadzienie naleśników możesz urozmaicić, dodając do niego ser feta.

Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką

Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...

Odsłon: 67

30 min
0
Pieczywo Chleb orkiszowy z czarnuszką

Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, pachnący czarnuszką. Zn...

Odsłon: 95

>60 min
0

Polecane artykuły

Informacje Biały makijaż oczu z kolorową kreską krok po kroku

Pamiętam, jak pierwszy raz zdecydowałam się na eksperyment z białym makijażem oczu, dodając do niego kolorową kreskę - efekt był oszałamiający i od...

0
Informacje Koktajl z kiszonej kapusty na odchudzanie. Pije regularnie, będziesz mieć talię osy

Szczupła sylwetka to marzenie wielu osób, najprostszym sposobem, aby ją osiągnąć, jest oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta, deficyt kaloryczn...

1
Informacje Wiosenna dieta owsiankowa. Oczyszcza, wzmacnia i dodaje energii

Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...

2
Informacje Karkówka rozpływa się w ustach. To dzięki marynacie ze składnikiem, który zwykle wylewasz

Majówka już za pasem, na pewno więc w wielu domach rozpoczął się sezon grillowy. Podczas rodzinnej posiadówki obok kiełbas, kaszanek, czy szaszłykó...

3