„Pascal kontra Okrasa”

Książka kulinarna Lidla jest swoistym podsumowaniem dotychczasowego dorobku kucharzy w ramach współpracy z siecią.

Jej zaletą jest to, że zawarte w niej aż 104 przepisy zostały przetestowane nie tylko przez Pascala i Okrasę, ale też przez setki tysięcy klientów w Polsce, którzy co tydzień gotowali z kucharzami, oceniając ich pomysły. Książka dostępna będzie od 25 listopada wyłącznie w sklepach Lidl.

 

Ponad połowa Polaków lubi gotować , a aż 94% naszych rodaków samodzielnie gotuje w swoich domach . Czy to nasze nowe hobby, czy raczej coś, co jest nam bliskie od lat, ale dopiero dostrzegamy w tym pasję?

 

Książka kucharska „Pascal kontra Okrasa" jest odpowiednia zarówno dla tych, którzy już gotują, jak i dla rozpoczynających swoją kulinarną przygodę. Lidl wydał właśnie 1 mln książek kucharskich „Pascal kontra Okrasa". Średni nakład książki w Polsce to ok. 4 tysiące egzemplarzy, największą pozycją wydawniczą tego roku jest książka „50 twarzy Greya", której nakład osiągnął podobno około pół miliona egzemplarzy, a najbardziej popularna książka kucharska, zresztą naszego wydawnictwa, od momentu wprowadzenia do księgarń została sprzedana w liczbie ponad 700 tys. egzemplarzy. Na tym tle nakład książki „Pascal kontra Okrasa" jest imponujący - mówi Maciej Czechowicz, prezes grupy wydawniczej PUBLICAT S.A. i dodaje: - Jest to ruch niezwykle odważny, ale zdecydowanie wpisujący się w silnie wyróżniający się trend kulinarny, szczególnie w obliczu zbliżających się świąt, bogatych w tradycje kulinarne.

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Krem z palonej białej czekolady

Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...

Odsłon: 75

15 min
8

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

5
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3