Pizza w stylu San Francisco

Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście

Fot. materiały prasowe

Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski.

Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek

Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w Pizza Hut ponad dwa lata temu. Bezpośrednim powodem były liczne badania konsumenckie, które wskazywały na spore zainteresowanie segmentem pizzy rzemieślniczej, tworzonej na ręcznie wyrabianym cieście na zakwasie.

Wpisując się w ten trend, Pizza Hut sięgnęła do tradycji wypieków na zakwasie typowej dla San Francisco. Międzynarodowemu zespołowi pracującemu w siedzibie firmy w Dallas udało się opracować przepis zapewniający właściwą dla rzemieślniczej pizzy chrupkość i lekkość.

Polska w awangardzie

Z okazji premiery ciasta San Francisco Pizza Hut przygotowała również nowe kompozycje smakowe: Kurczę, ale Boczek (z szarpanym kurczakiem, boczkiem i świeżą mozzarellą), Przewołowe BBQ (z szarpaną wołowiną, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi i sosem BBQ) i Vege Mania (ze świeżym szpinakiem, serem Grana Padano i grillowanymi warzywami).

Polska jest pierwszym krajem w Europie, w którym wprowadzony został nowy rodzaj ciasta do pizzy w stylu San Francisco.

W wielu restauracjach Pizza Hut w Polsce goście mogą sami obserwować proces ręcznego rozciągania ciasta i robienia pizzy z dodatkiem wybranych przez siebie składników.

- Wprowadzenie nowego ciasta w stylu San Francisco do oferty poprzedziliśmy szeroko zakrojonymi badaniami konsumenckimi. W efekcie postawiliśmy na pizzę na bazie rzemieślniczego, ręcznie wyrabianego, lekkiego I chrupiącego ciasta, które swą kruchość zawdzięcza dodatkowi mąki ryżowej, zaś lekkość I smak - wykorzystaniu zakwasu. To obecnie jedna z flagowych pozycji w naszych restauracjach - mówi Agnieszka Skarul, Head of Pizza Hut Marketing Poland.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik gotowany

Tak przygotowany sernik wychodzi niezwykle puszysty, delikatny i wilgotny w ś...

Odsłon: 5255

>60 min
5
30 min
21
15 min
12

Polecane artykuły

Informacje Naleśnik z kapustą na odchudzanie. Najlepiej jeść na śniadanie

Na śniadanie najlepiej sięgać po pożywne posiłki, które dodadzą energii, ale jednocześnie nie są wysokokaloryczne. Poznaj przepis na to, jak zrobić...

2
Informacje Wybrano najlepsze i najgorsze polskie dania. Wygrały pierogi ruskie, co jest w top najgorszych?

Nie jest tajemnicą, że Polacy są niezwykle dumni ze swojej kuchni, nasze pierogi, żurek, czy serniki zachwalane są także przez turystów z zagranicy...

0
Informacje Jak długo parzyć kiełbasę wędzoną? Nie popełniaj tych błędów po wędzeniu

Wędzenie kiełbasy to proces, który łączy tradycję z kulinarnym rzemiosłem. Aby osiągnąć wyjątkowy smak i teksturę, niezwykle istotne jest odpowiedn...

2
Informacje Wielkanoc z łososiem Suempol – sekret niezapomnianych Świąt!

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy przygotowujemy się do spotkań rodzinnych pełnych radości, tradycji i pysznych potraw. To również doskonała okazj...

3