Podwieczorek, Małe popołudniowe co nieco
Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.
REKLAMA
W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Cipolatas z papryką i cebulą na meksykańskim chlebie
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
7
Zupy
Zupa z zielonego groszku
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 320
4
Dania główne
ryż po kurdyjsku
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
12
REKLAMA