Artykuły

Pojedynki

Gorąca czekolada Gorąca biała czekolada VS.

Gorąca czekolada

Czekolada w błyskawicznym tempie uwalania endorfiny w naszym organizmie, co skutkuje dobrym humorem i samopoczuciem, jest więc znakomita na chandrę. Którą wolicie czarną czy białą? Oceń >
Karpatka Karpatka - dwa smaki VS.

Karpatka

Za co najbardziej lubicie karpatkę? Za smak masy, czy może za fantastycznie pofałdowany wierzch ciasta przypominający spiętrzone góry? Jeśli za obie te rzeczy, to proponujemy Wam przepis "wioleta333", a jeśli macie ochotę na inną wersję karpatki, wypróbujcie przepis "Ewaaa". Oceń >
Tatar śledziowy z warzywami... Tatar z wędzonego łososia VS.

Śledź kontra łosoś

Jeśli tatar z surowego mięsa z dodatkiem równie surowego jajka przyprawia Was o zawrót głowy... Zawsze możecie zjeść tatar śledziowy z warzywami lub z wędzonego łososia. Oceń >
Zupa z brukselki Tagliatelle z brukselką VS.

Zielona brukselka

Brukselka, dla jednych zmora z dzieciństwa, dla innych znakomite warzywko, które można gotować, smażyć, marynować lub opiekać. Jeśli jesteście entuzjastami smaku brukselki, proponujemy Wam zupę z brukselki lub makaron. Oceń >
Medaliony rybne w sosie czosnkowo - koperkowym Flądra smażona VS.

Rybne przysmaki

Co byście chętniej zjedli na obiad: rybne medaliony z tołpygi i halibuta w amarantusowej panierce z sosem czosnkowo-koperkowym, czy może przepyszną flądrę przygotowaną w klasyczny sposób, podaną z frytkami i kiszoną kapustą? Oceń >
Bitki cielęce z kurkami Roladki wołowe VS.

Dla mięsożercy

Jeśli nie wyobrażacie sobie obiadu bez mięsa, to mamy dla Was dwie smaczne propozycje. Jedna z nich, to aromatyczne bitki cielęce z kurkami, druga zaś, to wołowe roladki z kiszonymi ogórkami i szynką. Co wybieracie? Oceń >