Wyniki wyszukiwania dla matijas w zalewie

(323)

Artykuły matijas w zalewie

Wszystkie

Informacje Kapusta na zimę - kiszona, w zalewie, marynacie. 8 najlepszych przepisów na kapustę do słoików

Kapusta to jedno z najbardziej niedocenionych warzyw w Polsce. Kojarzy się z mdłym smakiem i nieprzyjemnym zapachem. Unikanie jej w swoim jadłospis...

58
Informacje PRL-owski przysmak wraca do łask. Jak długo można przechowywać w lodówce rybę w zalewie?

Czasy PRL kojarzą się wielu osobom głównie z barami mlecznymi. To w nich można było dostać zimne nóżki, paprykarz szczeciński, bryzol wołowy z piec...

15
Informacje Ewa Wachowicz zalewa siemię lniane tylko takim sokiem. Figury można pozazdrościć

O siemieniu lnianym pisaliśmy już niejednokrotnie, można wykorzystać je na wiele sposobów. Dziś przyjrzymy się bliżej połączeniu nasion lnu z sokie...

43
Informacje Czy imbir zalewa się wrzątkiem? Jak zrobić napar z imbiru, z czym go łączyć - najlepsze przepisy

Napar z imbiru to zbawienny napój podczas jesiennych przeziębień. Jego specyficzny, ostry smak jedni kochają, a drudzy nienawidzą. Pewne jest jedna...

44
Informacje Kania – jak mądrze wykorzystać ją w kuchni?

Kania to jadalny grzyb o intensywnym smaku i orzechowym aromacie. Jest łatwo dostępna, ponieważ występuje w lasach na terenie całego kraju. Napotka...

7
Informacje Pomysły na zalewę do ogórków

Jak zrobić zalewę do ogórków kiszonych lub konserwowych? To jedno z najczęściej zadawanych pytań w sezonie ogórkowym. Okazuje się, że zalewa do ogó...

10
Informacje Grzybki marynowane – jak je zrobić?

Grzybki marynowane, tuż obok warzyw, dżemów, konfitur i powideł, to niewątpliwie jedne z ulubionych przetworów Polaków. Są one nie tylko proste w p...

6
Ewa gotuje Zdrowa kuchnia w wydaniu Ewy Wachowicz

Jesienią warto zadbać o odporność i dobre samopoczucie. Najlepiej zacząć od kuchni. Ewa Wachowicz w najnowszym odcinku "Ewa gotuje" pokazała, jak p...

9
Informacje Jak zrobić domową szynkę gotowaną? Gdy postawisz na wielkanocnym stole, zniknie raz-dwa

Szynka gotowana to wędlina nie tylko pyszna, ale i zdrowa. Jeśli przygotujemy ją w domu samodzielnie, z dobrej jakości mięsa, będzie pozbawiona wsz...

71
Informacje 10 pomysłów na przetwory z ogórków

Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które...

127
Informacje Jak marynować grzyby? Podgrzybki, borowiki, maślaki - przepisy ze starego notesu babci

Sezon na grzyby zaczął się pełną parą. Z tego powodu już niedługo zaczniemy robić przetwory, a konkretnie grzyby marynowane. Warto się już przygoto...

2
Konkursy Rozstrzygnięcie konkursu: Prześlij przepis na przetwory

Kolejna edycja konkursu za nami. We wrześniu użytkownicy Smakera zdradzili nam swoje sprawdzone przepisy na owocowe oraz warzywne przetwory.

37
Informacje Jak wykorzystać kanie?

Kanie to jedne z popularniejszych polskich grzybów. Są wyjątkowo smaczne, dlatego nikogo nie powinno dziwić, iż każdego roku poszukują ich setki gr...

2
Informacje Jak zabezpieczyć przetwory przed zepsuciem? 4 niezawodne sposoby

Otwierasz słoiczek własnoręcznie przygotowanego dżemu czy przecieru i zamiast apetycznych przetworów, widzisz pleśń. Jak uniknąć takiej przykrej ni...

8
Informacje Jak zrobić przetwory z ogórków? Ogórki z curry to tylko początek!

Przetwory z ogórków to idealny sposób na to, by przygotować ciekawą w smaku, zdrową przekąskę, jednocześnie przedłużając żywotność warzyw. Popularn...

10
Informacje Jak zrobić marynowane grzyby?

Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie t...

10
Informacje Dziewięć pomysłów na przetwory z grzybów

Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie ty...

44
Informacje Jak peklować mięso? Będzie idealnie kruche i soczyste

Peklowanie mięsa to element polskiej tradycji. To dość prosta czynność, która pozwala nie tylko przedłużyć mięsu trwałość, ale również nadaje mu wy...

40
Informacje Co daje regularne jedzenie czosnku?

Czosnek nie należy do ulubionych warzyw najmłodszych, ale także wielu dorosłych. Ma bardzo ostry, specyficzny smak i oczywiście przez długi czas ni...

66
Informacje Śledź orientalny z grejpfrutem, burakiem, rabarbarem oraz nutą tajskiej bazylii

Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku.

3
Informacje Papryka do słoików – najlepsze pomysły na przetwory z papryki

Papryka dostępna jest w sklepach właściwie przez cały rok, jednak sezon na polską paprykę rozpoczął się dopiero na początku lipca. Oznacza to oczyw...

10
1 2 3 4 5
. . .
z
15