Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten przepis, bo jest prosty, oszczędny i nie zajmuje dużo czasu.Jabłka bez konserwantów na pyszną szarlotkę zimową porą.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 739
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 825
Polecam.
Odsłon: 573
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 474
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 102
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 739
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 825
Polecam.
Odsłon: 573
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 474
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. W Dodać cukier i wymieszać. Ilość cukru zależy od smaku jabłek.Po paru minutach jabłka odcisnąć z soku i bardzo ściśle nałożyć do słoika. Powinno zmieścić się tyle startych jabłek , ile używamy do szarlotki na dużą blachę Zakręcone słoiki pasteryzować 15 minut. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO! ciacha.))