Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno skosztowaliśmy jej, od razu przypadła nam do gustu. Tutaj ilości przypraw sami dobieramy. Każdy ma swój smak, dlatego jedni wolą bardziej octową, drudzy bardziej słodszą.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 185
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 185
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy na talarki, oprószamy solą, odstawiamy na noc. Na drugi dzień odcedzamy, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, startą na dużych oczkach, marchew, posiekaną natkę. Dodajemy ocet, olej i doprawiamy wg własnego uznania, cukrem, pieprzem ew. octem. Składniki dokładnie łączymy, przekładamy do słoików, zakręcamy i pieczemy 35-40 min w 130°C.