Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna sałatka z szynką to niesamowicie lekka i pożywna propozycja, która świetnie sprawdza się na lunch czy kolację. Kluczowym składnikiem jest tu pęczek rzodkiewek – nowalijek, które oczywiście kojarzą się wszystkim z wiosną. Szczypiorek i koperek nadają przyjemnego, ziołowego aromatu. Całość jest skropiona przyjemnym i delikatnym winegretem. Jajka dostarczają dużej ilości białka. Sałatka jest pełna witamin, dzięki czemu wspiera naturalną odporność organizmu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i oddziel białka od żółtek. Posiekaj je. Rzodkiewki i ogórka umyj. Pokrój warzywa w paseczki. Szynkę pokrój w paseczki o podobnej wielkości. Szczypiorek i koperek posiekaj.
Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj. W osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Wiosenną sałatkę z szynką podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce.