Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 496
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 496
Składniki
Daktyle zalać wrzątkiem na 15 minut. Po czym odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Masło z cukrem zmiksować na puch. Do zmiksowanej masy dodawać po jednym całym jajku. Ekstrakt waniliowy. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do jednej miski. Przesiane suche składniki dodawać w trzech turach na przemian z mlekiem. W trakcie łączenia i dodawania składników, nie przestajemy miksowania. Ciasto łączymy z pokrojonymi daktylami. Surowe ciasto wylać do formy. Na spód dałam papier do pieczenia Ciasto piec 40 minut w 170* lub do suchego patyczka. Śmietankę podgrzać. Do dobrze ciepłej śmietanki dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Polewą możemy smarować lekko ciepłe lub zimne ciasto. Smacznego.