Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta babka na podwieczorek z budyniem czekoladowym. Oblana czekoladą, posypana migdałami. Szybka do wykonania, ale pyszniutka.
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22731
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 364
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13169
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 126
Smak wiosny!
Odsłon: 410
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22731
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 364
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13169
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 126
Smak wiosny!
Odsłon: 410
Składniki
Żółtka z cukrem ubić na puszystą, białą masę. Dodać rozpuszczone (np. w mikrofalówce) i wystudzone masło, dalej miksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem czekoladowym, miksować. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Można dorzucić garść żurawiny lub rodzynek - opcjonalnie.
Foremkę natłuścić i obsypać mąką, przelać ciasto. Piec w temp. 170 st, przez około godzinę ( do tzw.suchego patyczka.) Wyjąć, wystudzić. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, czekoladę rozpuścić w mikrofali. Polać ciasto, udekorować migdałami. Dobrze smakuje również babka obsypana po prostu cukrem pudrem.