Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk kuchni francuskiej - aromatyczna zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem. Przepis na to danie pochodzi z programu Ewa Gotuje (odcinek 278). Źródło: materiały prasowe Polsat
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1368
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 350
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 182
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 87
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1368
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 350
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 182
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 87
Składniki
Do garnka przekładamy 2 łyżki masła i rozpuszczamy na małym ogniu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, przekładamy do garnka z masłem i podsmażamy na złoty kolor.
Następnie dodajemy wino i brandy. Całość mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Wywar zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy. Zupę gotujemy przez około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
Bagietkę kroimy na małe kromki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Kromki pieczywa układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy na około 10 min do piekarnika.
Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach. Następnie wyciągamy pieczywo z piekarnika. Kawałki bagietki posypujemy serem żółtym. Grzanki zapiekamy przez kolejne 5 minut.
Gorącą zupę cebulową podajemy w towarzystwie chrupiących grzanek. Smacznego!