Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tani barszcz wigilijny w czasach, gdy ceny w sklepach ciągle rosną, z pewnością jest potrzebny. Choć przygotowuje się go z małej liczby składników, wciąż pozostaje aromatyczny. Jeśli zależy ci, żeby nie wydać fortuny na święta, przekonaj się jak zrobić tani barszcz na wigilię.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 201
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 201
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
Zacznij gotować bulion. W międzyczasie, w gumowych rękawicach, obierz buraki ze skórki. Pokrój je w cieńsze plastry. Czosnek obierz i przekrój na mniejsze kawałki.
Gdy bulion będzie się gotował, wrzuć buraki wraz z łyżką octu. Dodaj też suszone grzyby i rozdrobniony czosnek. Wsyp też ziarenka pieprzu. Następnie gotuj pod niepełnym przykryciem, na małym ogniu, przez ok. godzinę, aż buraki zmiękną.
Gdy buraki będą miękkie, przecedź zupę przez sito do oddzielnego naczynia. Dopraw tani barszcz wigilijny majerankiem, solą i pieprzem. Spróbuj. Jeśli jest za kwaśny, dodaj trochę cukru. Jeśli za słodki - odrobinę octu. Smacznego!