Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki deser do jedzenia na gorąco łyżeczką
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
-składniki sypkie wymieszać, 1/3 wysypać na dno żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem.-na to wyłożyć rozmrożone owoce leśne oraz pokrojone na małe cząstki lub plasterki jabłka- owoce przysypać resztą sypkich składników- poukładać na wierzchu plasterki zimnego masła
-piec w piekarniku (góra + dół) w temp. 180st, około 40-50min ( w zależności od piekarnika, góra musi być lekko zrumieniona)
Trzeba pamiętać , że nie jest to zwykłe ciasto, nie można pokroić na kawałki! Podawać gorące!