Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle gęsta i aromatyczna zupa z pieczonych warzyw. Nasyci i rozgrzeje. Podaj ją z grzankami z chleba razowego, posypaną posiekaną pietruszką.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 547
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 32
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 51
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 126
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 547
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 32
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 51
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 126
Składniki
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i wymieszaj. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełóż do garnka, wsyp mieloną paprykę i zalej ciepłym bulionem. Całość gotuj przez 10 minut, następnie zmiksuj na gładki krem.
Kromki pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię, przypiekaj do momentu zarumienienia.
Zupę podawaj z grzankami, posypaną świeżo siekaną pietruszką.