Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z bitą śmietaną i galaretką poziomkową. Proste i bardzo fajnie wyglądające.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 96
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 361
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 157
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 96
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 361
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 157
Składniki
Na biszkopt: ubijamy białka na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao, delikatnie mieszamy. Na blaszkę (25 na 36 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy nasze ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut w 170 stopniach do suchego patyczka. Obie galaretki rozpuszczamy w odpowiedniej ilości wrzątku podanej na opakowaniu i zostawiamy do wystygnięcia. Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy w poprzek na dwie części. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec wsypujemy mleko w proszku oraz wlewamy przestudzoną żelatynę. Biszkopt od przekrojonej strony smarujemy bitą śmietana na obu blatach. Na dolną cześć biszkoptu z bitą śmietaną wykładamy tężejącą galaretką, przykrywamy górną częścią biszkoptu śmietaną do galaretki. Całe ciasto chłodzimy w lodówce około godziny. Możemy wierzch ciast polać polewą lub obsypać cukrem pudrem.