Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia, smaczny, zwłaszcza zimową porą do ciast i deserów.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Składniki
Do szerokiego garnka z grubym dnem wlać szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Dopiero wtedy dodać przebrane, umyte i oberwane z gałązek czerwone porzeczki. Dzięki temu zabiegowi, owoce nie będą przywierać do dna. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając aż owoce się rozpadną. Dodać cukier i smażyć jeszcze 10 min ut.
Garnek z porzeczkami zdjąć z ognia, porzeczki zmiksować a następnie przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Mus nie potrzebuje żadnych zagęstników typu "żelfix" ponieważ porzeczki zawierają dużo pektyn.