Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio za zadanie było mi zrobić coś co nie zawiera laktozy i glutenu a jednocześnie jest słodkim deserem. Łatwo nie było ale się udało.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Składniki
Do miseczki wkładamy banana i dokładnie rozgniatamy go widelcem. Następnie dodajemy płatki owsiane, słonecznik, wiórki kokosowe i wszystko mieszamy. Dodajemy syrop klonowy oraz cukier i mąkę kukurydzianą. Mieszamy. Lekko wilgotnymi rękoma lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszamy w rękach układając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 180 stopni. Najlepiej je obserwować i kiedy lekko zaczną się rumienić wyłączamy piekarnik.