Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie sięgać po słodkie? Skorzystajcie z przepisu na szybkie ciasteczka owsiane. Tylko 6 składników i 15 minut roboty. Idealny smakołyk do kawy!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier, masło i kakao. Składniki podgrzewaj do rozpuszczenia i delikatnego zgęstnienia.
Do gorącej masy dodaj masło orzechowe. Składniki wymieszaj do połączenia. Na koniec do masy dodaj płatki owsiane. Ponownie wymieszaj składniki.
Tackę wyściel papierem do pieczenia. Z gotowej masy formuj zwilżonymi dłońmi równej wielkości, okrągłe ciasteczka.
Ciastka owsiane układaj jedno obok drugiego. Przed spożyciem ciastka należy schłodzić w lodówce (najlepiej przez kilka godzin).