Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto spróbuje takiej wersji frytek, nie będzie miał ochotę na te ociekające tłuszczem - gwarantuję. :-) Można jeść je bez wyrzutów sumienia, są bardzo sycące, jak to ziemniaki. Są tak pyszne, że radzę zrobić dużo. :-) Jeśli zostaną, można zjeść je również na zimno.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 980
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 980
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i suszymy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy je w słupki.
Dodajemy olej, sól i paprykę. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tak by nie leżały jeden na drugim. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni, koniecznie z termoobiegiem.