Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło orzechowe wykorzystać możemy nie tylko do dań na słodko. Można również przygotować z niego pyszny orzechowy sos, który świetnie sprawdzi się na przykład do dań z mięsem lub grilla. W szczególności dobrze komponować będzie się z kurczakiem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 281
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 281
Składniki
Do garnka dodaj mleko kokosowe oraz masło orzechowe, podgrzewaj, cały czas mieszając, aż do połączenia składników.
Wyłącz grzanie, dodaj sok z limonki, sos sojowy, cukier oraz chili, ponownie wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj garść posiekanej cebulki dymki.