Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sos pieczarkowy do chrupiących placków ziemniaczanych. Taki robiła moja mama. Do jego przygotowania wystarczy Wam masło, pieczarki i słodka śmietanka. Mama do sosu dodawała natkę pietruszki, w tym przepisie postanowiłam zastąpić ten składnik szczypiorkiem.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 904
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 211
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 904
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 211
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Na patelni roztop łyżkę masła. Zeszklij cebulę, następnie dodaj pokrojone pieczarki. Składniki smaż przez około 10 minut do odparowania wody.
Do podsmażonych pieczarek dodaj słodką śmietankę. Sos dopraw solą i pieprzem. Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj go do sosu.
Sos pieczarkowy podduś jeszcze przez chwilę, aż lekko zgęstnieje.
Gotowy sos serwuj do placków ziemniaczanych lub potraw mięsnych. Smacznego!