Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne muffinki z mlekiem skondensowanym
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32628
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32628
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
masło, jajka, mleko skondensowane i mleko wyjmujemy wcześniej aby nabrały temperatury pokojowej. Rozgrzewamy piekarnik do 180stC i przygotowujemy blaszke muffinkowa z papilotkami.
W osobnej misce ucieramy łyżka masło. Dodajemy po kolei (zachowując kolejność) cukier, mleko skondensowane, jajka i mleko, mieszając dokładnie po każdym składniku.
Wymieszaj make z proszkiem do pieczenia i przesiej do miski.
Wlewamy mieszankę mokrych składników do mąki i szybko, ale dokładnie mieszamy, aż do otrzymania gładkiego ciasta.
Rozkładamy do papilotek i pieczemy przez 20-25min.