Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do ziemniaków ,kasz czy makaronu. Zamiast cebuli użyć można pora.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
W rondlu rozgrzewamy masło. Wrzucamy oczyszczone i pokrojone w ćwiartki pieczarki ,smażymy kilka minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokrojone w piórka cebule ,smażymy do zeszklenia cebuli. Całość oprószamy mąką ,wlewamy bulion, lubczyk i tymianek. Dusimy pod przykryciem około 10 min. Zabielamy śmietaną ,doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.