Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kokosowe Ewy Wachowicz, przygotowane na mące orkiszowej, polane białą czekoladą z prażonymi wiórkami kokosowymi, to jedno z prostszych i szybkich w wykonaniu deserów. Idealne do popołudniowej kawki. Sprawdzi się na różnych imprezach. Miłośnicy kokosu będą zachwyceni.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 249
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 249
Składniki
Miękkie masło utrzyj w misce. Dodając cukier małymi porcjami, ucieraj mikserem do połączenia składników. Wbij jajka, jedno po drugim i nadal ucieraj. Mękę przesiej na sitku i połącz ją z proszkiem do pieczenia. Wsypuj powoli do ucieranej masy, nadal mieszając mikserem.
Do masy wlej mleko i ucieraj. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i przemieszaj mikserem na wolniejszych obrotach.
Keksówkę natłuść masłem klarowanym i posyp bułką tartą. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego do 170 st. piekarnika i piecz ok. 45 minut.
Białą czekoladę rozpuść wraz z masłem klarownym w kąpieli wodnej. Polej nią wystudzone ciasto, a wierzch posyp uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.