Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z ulubionych zup Polaków. Nie może zabraknąć w nim kaszy oraz oczywiście mięsnego wywaru. Niepowtarzalnego aromatu dodadzą mu natomiast suszone grzyby. Sprawdź, w jaki sposób przygotowuje go Ewa Wachowicz. Przepis pochodzi z 474. odcinka programu "Ewa gotuje".
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Skrzydełka wrzucić do garnka z zimną wodą. Dodać suszone grzyby. Jeśli zebraliśmy je sami i zostały dokładnie oczyszczone, to nie trzeba ich płukać. Susz kupiony w sklepie lepiej namoczyć, a wodę odlać, aby pozbyć się resztek piasku. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i gotować przez pół godziny.
Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz starte na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i kawałek selera. Wsypać kaszę i pod przykryciem gotować przez 20 minut.
Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Zabielić śmietaną, wcześniej warto ją zahartować odrobiną gorącej zupy. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.