Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie piwa, przypraw oraz syropu klonowego, wymieszanego z miodem. Przepyszny aromat uzyskany dzięki szałwii
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 318
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 318
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Golonki myjemy, gotujemy w bulionie warzywnym (na małym ogniu) przez 90 min z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego (długość gotowania zależy od wielkości golonek- u nas 600 g od sztuki). Następnie wyjmujemy z wywaru. Syrop, miód, piwo, przyprawę i szałwię mieszamy. Do żaroodpornego naczynia przekładamy golonki, zalewamy piwem z przyprawami i miodem. Zapiekamy 120 min w temperaturze 190°C, co 10 min polewając piwem z naczynia. Podajemy od razu po przygotowaniu.