Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzyby wyraziste w smaku, kwaśne ale nie za bardzo, stary, dobry, wypróbowany przepis
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 105
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 715
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 29
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Polecam.
Odsłon: 434
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 105
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 715
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 29
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 377
Polecam.
Odsłon: 434
Składniki
1. grzyby obrać, umyć, gotować w lekko osolonej wodzie 20 min, odcedzić, 2. do wody dodać sól, cukier, przyprawy i pokrojona cebulę, gotować ok 5 min, dodać ocet, 3. grzyby rozłozyć do umytych słoików, zalać zalewą, zakręcić czystymi zakrętkami, 4. słoiki wstawić dogarnka, zalać wodą, od chwili zagotowania pasteryzować 15 min, nastepnego dnia pasteryzację powtórzyć, smacznego