Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa alternatywa dla gulaszu z czerwonego mięsa - gulasz z indyka z papryką podawany z ulubioną kaszą - pełnowartościowy, dietetyczny posiłek :)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę siekamy w ćwierćplasterki, marchew w kostkę. Mięso kroimy w większą kostkę. Na patelni obsmażamy mięso na złoto - na oleju (przyprawiamy solą i pieprzem) - i przekładamy do rondla. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i przekładamy do mięsa. Wrzucamy do rondla marchewkę, przecier pomidorowy, listek laurowy i ziele angielskie. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę i dusimy razem jeszcze około 20 minut - aż papryka zmięknie. Podajemy gulasz z kaszą. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)