Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w czerwonej marynacie wychodzą pikantne, apetyczne i znikają ze stołu w kilka minut. Wielu osobom wydaje się, że przygotowanie ogórków po zbójnicku zajmuje dużo czasu i wysiłku. Jednak w rzeczywistości zrobienie chrupiących ogórków wcale nie jest trudne. Pikle są idealne do dań mięsnych, natomiast marynowane w plasterkach świetnie sprawdzą się w domowych kanapkach i burgerach.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Składniki
Umyj ogórki lub dodatkowo namocz w zimnej wodzie. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, a obrany czosnek poszatkuj. Zagotuj ocet z cukrem, dodaj paprykę, curry i koncentrat pomidorowy. Wystudź.
Do słoików wsyp kilka ziaren gorczycy, następnie układaj ciasno ogórki, a między nimi plasterki czosnku i cebuli. Wypełnione ogórkami słoiki zalewaj zimną zalewą, by pokryć powierzchnię, mocno zakręcaj i pasteryzuj 5 minut, aby warzywa były chrupiące. Wyjmij słoiki z wrzątku, odstaw i pozwól wystygnąć. Przez zimę przechowuj w chłodnym miejscu – piwnicy lub spiżarni.