Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i łatwe w przygotowaniu danie jednogarnkowe
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 133
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 133
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki, papryczkę chili drobno posiekać. Wszystko razem wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę. Chwilę przesmażyć.
Paprykę pokroić w paski, dodać do cebuli. Posolić, popieprzyć, dodać wędzoną paprykę, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem około 10 minut . Po tym czasie dodać pomidory, dusić kolejne 5 minut.
Filety rybne pokroić na kawałki. Gdy papryka jest miękka (ale nie rozpada się), wrzucić do garnka pokrojoną rybę. Gotować jeszcze 2-3 minuty.
Gotowy gulasz posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z chlebem lub młodymi ziemniakami.