Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś na obiad gulasz z indyka z dodatkami. Uwielbiamy taki obiad dość szybko się go przygotowuje a znika jeszcze szybciej. Podam wam przepis jeśli zechcecie to skorzystacie jeśli nie to zrobicie po swojemu. Ale mam nadzieję że bardzo wam się spodoba to danie.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Składniki
Przygotować mięso gulaszowe indycze, pokroić je w dowolne kawałki. Obsypać przyprawami i dodać olej. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się przypraw w mięso i odstawić na 10 minut.
Gdy mięso odstało swój czas przełożyć je na suchą dużą patelnię i obsmażyć do czasu wyparowania z mięsa soków. Następnie dodać suszone warzywa i od razu wlać 3,5 szklanki wody, dusić całość pod przykryciem na wolnym ogniu co jakiś czas przemieszać.
Jak z duszonego mięsa ubyło około szklanki wody i mięso z warzywami jest miękkie wkroić natkę pietruszki i jeszcze dusić do czasu aż będzie widoczne gęstnienie sosu. Gdy już gęstnieje i pozostało około szklanki wody dodać dwie czubate łyżki śmietany 18 %, zamieszać, zagotować i gotowe. W międzyczasie doprawić przyprawą z solą.
Tak przygotowany gulasz podałam z kaszą którą uprażyłam z suszonymi warzywami oraz ogórek kiszony swojski robiony na zimę. Gulasz można podać z ziemniakami czy z innymi kaszami kto jakie lubi.