Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiad nie byle jaki bo mam własne kuraki, więc myślałam kombinowałam i gulasz wy czarowałam.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 236
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 236
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Przygotować pierś z kurczaka.
Pokroić w dowolną kostkę.
Obsypać przyprawami dodać olej.
Wymieszać dokładnie do połączenia się składników.
Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Mięso w przyprawach dodać na patelnię.
I obsmażyć do czasu aż wyparuje z mięsa woda.
Gotowe dodać do wody z suszonymi warzywami.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
Następnie dodać koper i nadal dusić.
Śmietanę rozrobić z wywarem od mięsa i mąką aby nie było grudek.
Zalać mięso.
I gotować do powstania sosu.
Obiad podałam z dwoma kaszami razem prażonymi jęczmienną z gryczaną oraz mizeria z ogórków.