Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15293
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 508
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15293
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 508
Składniki
Ciecierzycę przełożyć do pojemnika blendera, dodać oliwę, czosnek, tahini i sok z cytryny, zblendować do gładkiej konsystencji. Następnie wlać około 30 ml wody, ponownie zblendować.
Gdyby masa była zbyt gęsta dodać nieco więcej wody (2-3 łyżki) i znowu zblendować. Gotowy hummus doprawić do smaku solą.
Hummus wyłożyć do miski, podawać z chlebkiem pita, krakersami, pokrojonymi w słupki warzywami. Przed podaniem można hummus dodatkowo skropić oliwą, posypać płatkami chili i ulubioną zieleniną.