Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Filet umyć, osuszyć i natrzeć olejem, ziołami i solą. Ostawić na noc do lodówki. Mięso przełożyć do rękawa i dokładnie zapiąć. Włożyć do garnka i zalać ok 2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min. Wyjąć i wystudzić. Wyjąć mięso z rękawa, a powstały sos przecedzić i przelać do rondelka. Do sosu dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę, wino, syrop spod brzoskwiń i łyżkę soku z cytryny. Dodać szczyptę białego pieprzu i szczyptę soli. Mięso pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Ozdobić owocami. Tężejącą galaretką zalać mięso i owoce. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.