Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste i szybkie w wykonaniu naleśniki bez dodatku mąki. Wychodzą niezwykle cienkie i elastyczne. W porównaniu do tradycyjnych naleśników, te przygotowane bez mąki mają bardziej intensywny, żółty kolor. Naleśniki wykonane według tego przepisu sprawdzą się zarówno do słodkich deserów, jak i słonych potraw.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietankę i szczyptę soli. Składniki miksujemy na wysokich obrotach.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła lub olej. Naleśniki smażymy na gorącej patelni z obu stron na złoty kolor.
Z podanego przepisu powinniśmy uzyskać około 5 naleśników. Smacznego!