Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do makaronu zawierający dużo warzyw i aromatycznych przypraw.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 140
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 140
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić do garnka, dodać pokrojoną cebulę,paprykę, czosnek i dusić ok. 1 godz. 30 min. Po tym czasie zblendować i dodać przyprawy. Wszystko przegotować i przełożyć gorące do słoików. Słoiki pasteryzować ok. 15 - 20 min. od zagotowania wody.
Dowolny makaron ugotowć i odcedzić. Sos podgrzać w rondelku, gorącym polać makaron i przemieszać. Drugi sposób podania to wcześniej ugotowany makaron podsmażyć na maśle na patelni i wlać sos ze słoika. Wszystko dobrze podgrzać mieszając aby makaron nie przywarł do patelni. Całość przełożyć do miski lub od razu na talerze.