Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tak nadzianą kaczkę.Obiad syty i smaczny,jeśli nie przepadacie za podrobami ,można dać mięso.Jednak my wolimy smak wątróbki w farszu i żołądków.Natka pietruszki dodaje smaku i aromatu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 74
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 74
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Zblendować oczyszczone żołądki i wątróbki. Dać do miski. Kaszę ugotować 15min.i wystudzić,dać do miski.
Dodać posiekaną natkę,pokrojone morele,rodzynki,jajka,bułkę tartą ,sól i pieprz do smaku.
Wyciąć z kaczki szyjkę tak by nie uszkodzić skóry. Farsz dokładnie wymieszać i nadziewać kaczkę,spinać wykałaczkami. Szyję również nadziać,ciasno upychając farsz,spiąć wykałaczkami. Marchew ,papryczki i pietruszkę pokroić w kostkę i dać na spód naczynia żaroodpornego.Na warzywa położyć kaczkę ,przykryć folią i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół do 180st. Piec około 2 godz. Zimną kaczkę poporcjować i zapiec w piekarniku.
Smacznego życzę!