Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prosty , szybki przepis na pysznego kalafiora. Kalafior lekko obgotowany następnie panierowany w bułce tartej i smażony na oleju.
garnek, sitko, patelnia,
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 322
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 322
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Z kalafiora usunąć liście, następnie podzielić na mniejsze części. Kalafior ugotować w osolonym wrzątku około 15 minut. Odcedzić na sicie. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka oraz przyprawy uniwersalnej. Bułkę tartą przełożyć na głęboki talerz. Odsączony kalafior panierować maczając różyczki kalafiora w jajku z dodatkami a następnie obtaczając w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia sie kalafiora. Podajemy jako dodatek do mięs i ziemniaczków , lub jako osobne danie w towarzystwie sadzonego jajka.