Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna i tania w przyrządzeniu przekąska.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 359
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 160
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 359
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 160
Składniki
Wykonanie: Mleko zagotować z solą do smaku, wsypać kaszkę i mieszając gotować bardzo powoli na wolnym ogniu około ½ godziny. Po ugotowaniu odstawić na 10 minut, wbić jajka, dodać ser, gałkę i całość dokładnie wymieszać. 2/3 ciasta przełożyć do formy wysmarowanej masłem ,posypać ziołami i zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą z pieprzem i przykryć resztą ciasta. Posypać tak samo przyprawami z ziołami i polać stopionym masłem lub olejem ziołowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 15 minut. Podawać z sosem grzybowym lub z maślanką.