Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz arbuza? Koniecznie spróbuj go w wersji do picia. Koktajl z arbuza to genialny sposób na ochłodę oraz dostarczeniu organizmowi cennych witamin i minerałów. Ten napój zadziała jak domowy elektrolit, dlatego warto go przygotować, kiedy na dworze zrobi się gorąco.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1325
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1325
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Zacznij od obrania arbuza, najlepszy będzie ten bezpestkowy. Jeżeli jednak arbuz ma pestki, należy je usunąć. Następnie pokrój go w mniejsze kawałki i przełóż do blendera.
Limonki i truskawki umyj, usuń z nich szypułki i również dorzuć do arbuza. Dodaj miód, sok z jednej limonki oraz kostki lodu. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Drugą limonkę pokrój w plasterki i dodaj je do szklanek. Wlej uzyskany koktajl, udekoruj liśćmi mięty.