Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna marynata do piersi indyka. Lekko pikantna, przełamana nutą słodyczy. Mięso najlepiej zanurzyć w marynacie dzień wcześniej, aby na drugi dzień można było je upiec w piekarniku, usmażyć na patelni grillowej lub wrzucić na ruszt. Lżejsza alternatywa dla karkówki.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania marynaty przełóż do miski i wymieszaj.
Mięso z indyka opłucz, osusz i pokrój na plastry o grubości około 1 cm.
Plastry piersi z indyka natrzyj dokładnie marynatą z każdej strony i przełóż do pojemnika. Pojemnik zamknij i wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane kotlety z piersi indyka upiecz na grillu, w piekarniku lub usmaż na patelni grillowej.