Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mielonej piersi kurczaka z szynką i serem. Pyszne delikatne kotlety w złotej panierce wypełnione ciągnącym serem i szynką. Podaję zazwyczaj z ziemniaczanym puree i surówką z białej kapusty. Pyszny obiad który znika ze smakiem z talerzy.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 886
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 185
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9291
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 886
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 185
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9291
Składniki
Do zmielonych filetów z kurczaka dodać przyprawy, majonez i bułkę tartą. Masę mięsną dokładnie wyrobić i odstawić na 15-20 minut.
Szynkę pokroić w kosteczkę. Mięso podzielić na 5 mniej więcej równych części. Z każdej porcji uformować kulkę najlepiej zwilżonymi zimną wodą dłońmi, następnie spłaszczyć na środek położyć szynkę i ser, brzegi mięsa zawinąć do środka formując kotlety.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w bułce tartej, następnie panierujemy w jajku rozkłóconym z mlekiem i ponownie w bułce tartej. (Do bułki tartej można dodać sezam)
Smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, pieczemy około 20 minut.