Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja na niedzielny obiad. Dwa, trzy rodzaje różnych mięs po doprawieniu, wkładamy do naczynia żaroodpornego i w zasadzie obiad robi się sam.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Wszystkie rodzaje mięs, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i obsypać przyprawami. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić w lodówce na całą noc. Następnego dnia do naczynia żaroodpornego wlać bulion, dodać tłuszcz i 1 łyżkę sosu sojowego. Przełożyć mięso: udka drobiowe, schabowe z kością i kawałek boczku. Na mięsie ułożyć pokrojoną w cienkie plastry marchewkę, cebulę pokrojoną w piórka , jabłko pokrojone w "zapałkę" , świeże gałązki rozmarynu i pokrojony czosnek niedźwiedzi. Naczynie zamknąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jedną godzinę. Po tym czasie pokrywkę zdjąć, wlać pół szklanki śmietanki 30 % i dusić jeszcze 20 minut bez przykrycia.