Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do zapoznania się z bardzo prostym przepisem na pity!!! Jeżeli chodzi o patelnie to może być zwykła, ale najlepiej tutaj sprawdzi się patelnia prodiż.
Patelnia, miska
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Każdą cześć formujemy na kształt taki jak na zdjęciu. Pity kładziemy na patelni na bardzo rozgrzanym ogniu (bez oleju) na 2-3 minutki, później przekładamy na drugą stronę. Pamiętaj przy pieczeniu, przykryj pokrywką.
Pity są bardzo smaczne. Polecam! Smacznego.
Do miski wsypujemy mąkę i sól, a później odstawiamy.
Następnie do kolejnej miski wkładamy drożdże, cukier, wodę i oliwę. Cały znaczy mieszamy i odkładamy na 15 minut.
Kolejnym krokiem będzie zmieszanie mąki z zaczynem. Wyrabiamy ciasto i formujemy na 20 części.