Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-08-2016
Prosto i szybko, a do tego pożywnie i smacznie - takie obiady lubię najbardziej :) Nie wymagają wiele czasu, a potrafią ucieszyć podniebienie :D Dzisiaj zapraszam na piersi z kurczaka skąpane w kremowym, lekko słodkim śmietanowo - musztardowym sosie z dodatkiem natki pietruszki oraz cebulki. Danie można podawać z ryżem, makaronem lub puree ziemniaczanym oraz świeżą surówką. Kombinacja dodatków dowolna - kurczak sprawdzi się w każdym połączeniu. Smacznie polecam :D
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Cebulę kroimy w dużą kostkę i szklimy ją na maśle.
Oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Gdy cebula się zeszkli dodajemy do niej dwie łyżki oleju lub oliwy i smażymy piersi z kurczaka, aż delikatnie się zarumienią.
Śmietanę łączymy z musztardą, doprawiamy solą, dodajemy do kurczaka, doprowadzamy do wrzenia i dusimy jeszcze przez 1 minutę. Na koniec do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Całość podajemy z ryżem, makaronem lub puree ziemniaczanym i świeżą surówką.
Życzę smacznego! :)