Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie łazanki są typowa potrawą bożonarodzeniową. Wystarczy dodać do dania odrobinę aromatycznej kiełbaski, aby stały się jeszcze bardziej pożywne. Łazanki przygotujesz w kilka chwil, by poczęstować rodzinę ciepłym posiłkiem. Aby wzbogacić smak, możesz dorzucić do potrawy pieczarki lub leśne grzyby.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Wyciśnij nadmiar płynu z kapusty i przełóż ją do garnka, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek i zalej woda, by zakryć kapustę. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie odcedź i pokrój na mniejsze fragmenty.
W osolonej wodzie ugotuj makaron al’dente, odcedź i odstaw na bok.
Obierz cebulę i czosnek i drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój w plasterki lub paski. W dużej, głębokiej patelni rozgrzej olej, następnie podsmaż cebulę, aż stanie się błyszcząca. Wsyp sypkie przyprawy, czosnek, następnie dodaj kiełbasę i przesmażaj, by uzyskać aromatyczny zapach.
Na patelnię wyłóż ugotowaną kapustę oraz makaron, dokładnie wymieszaj i duś około 10 minut na wolnym ogniu, aby smaki dobrze się połączyły. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Łazanki podawaj gorące już bez żadnych dodatków.